Träningsläger i Sydafrika

I slutet av december och tre veckor framåt var jag i Sydafrika på träningsläger. Ett stort antal löpare från Sverige var på plats för att lägga grunden för kommande säsong. De första två veckorna spenderades i Dullstroom som ligger nordöst om Johannesburg. Dullstroom ligger på 2000 m höjd så det märks tydligt att det är svårare att syresätta musklerna och det tar några dagar att acklimatisera sig. Sista veckan åkte vi ner till Potchefstroom som ligger på 1400 m höjd och cirka 90 minuters bilfärd sydväst om Johannesburg.

2018-01-05 17.24.07

Utmed järnvägsspåret där vi sprang några distanspass.

2018-01-15 11.27.00

Gräsbanan i Potchefstroom.

Förutom träning så hann vi även med att besöka några vattenfall, en lejonfarm och Kreugerparken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ståtlig giraff i Kreugerparken.

Ett fint läger med många timmars träning samt flera häftiga upplevelser!