Operation och rehab

Säsongen blev inte alls som tänkt. Blev aldrig kvitt mina problem med hälen och nu har det redan gått en dryg månad sedan operationen.  Det som upptäcktes var att jag har en medfödd defekt med min plantarissena som ligger och irriterar hälen vilken förmodligen orsakat inflammation av både den inre- och yttre slemsäcken.

2018-09-17 12.09.30När jag låg på operationsbordet upptäcktes även ojämnheter på hälbenet som slipades bort. Under operationen var jag bara lokalbedövad så fick under operationen rapport från kirurgen vad som gjordes. Spännande men en märklig känsla.

Sedan ett par veckor tillbaka har jag kastat kryckorna och börjat gå mer och mer. Ännu är det ingen träning att prata om utan mer lätt vardagscykling några gånger i veckan. Imorgon kan jag börja med lite isolerad styrketräning för överkropp samt armcykel. Efter 6 veckor får jag börja träna lite mer i form av vattenlöpning och tyngre cykel och efter 15 veckor är det dags att börja komma igång med löpningen igen.

Känns riktigt skönt att tillslut ha tagit beslutet att operera. Prognosen ser bra ut så sköter jag rehaben på ett bra sätt finns all möjlighet att vara tillbaka i full löpträning i vår.

Tacksam för den fina hjälp jag fått från Folksam elitidrottsförsäkring och Alfredson Tendon Clinic i Umeå!