TSTMI i Dalarna

Föregående helg var jag i Dalarna. Min sambo Kristin har rötterna i Orsa så vi åkte upp på torsdagseftermiddagen för att hälsa på hennes familj, men även ha tid att förbereda inför Kristins barndomsvän som gifte sig på lördagen. Hade dock tur att Salming hade träffen i Dalarna för att förenkla logistiken.

Under fredagskvällen var det dags för första etappen av TSTMI (Team Salming Track Meet Invitational), Gesunda Mountain Challenge. En löptävling som startar vid hockeyplan i Gesunda och sedan löps utmed skidanläggningen upp till toppen. En sträcka på cirka 2,7 km och 305 höjdmeter. Hade inför helgen varit lite osäker på om jag skulle starta på grund av problemen med vaderna och hälsenorna. Kändes dock bättre de sista dagarna så kändes ok att starta. När startskottet gick så försökte jag snabbt komma in i en avslappnad löpning och bara flyta med i klungan. Efter ca 1 km så valde jag att gå upp i täten för att nyttja min löpförmåga på flackare underlag. Hade sedan ledningen fram till den tuffare stigningen började, passade även på att slå av på tempot sista hundra metrarna innan skidbacken för att återhämta mig lite extra. Behöll sedan ledningen i cirka halva skidbacken med blev sedan passerad av Djärv och Lundberg. Det var så pass brant så var svårt att överhuvudtaget kunna springa, blev i de värsta partierna en del gång.

Gesunda Mountain Challenge

Bild 1. Sliter hårt för att plocka in på 1:an och 2:an.

Hade sedan möjlighet att plocka in en del i de flackare partierna men fattades cirka 7 sekunder till andraplatsen och ytterligare cirka 20 sekunder till förstaplatsen. Är dock överlag nöjd med insatsen och ok med tanke på senaste tidens skadeproblem och debut på denna typ av lopp. Lärdomar till nästa gång är dock att ha Salming Elements på fötterna för att få bättre fäste, regnet vräkte ner och att slinta i steget när benen är fyllda av mjölksyra är inte att rekommendera.

Lagbild

Bild 2. Medlemmarna i Team Salming som var med i loppet. Ett härligt gäng som alltid ger järnet! Stolt att vara en del av #TeamSalming

Prisutdelning

Bild 3. Prisutdelningen, två av tre medaljörer är medlemmar i Team Salming.

Under lördagen och söndagen var det etapp två och tre av TSTMI, hade dock inte möjlighet att vara med utan var på ett mycket trevlig bröllop i Grönklitts toppstuga.

En trevlig och händelserik helg i Dalarna avslutade denna sommarens semester!