Höghöjdsläger i Sankt Moritz

Var de två första veckorna i juli på höghöjd i Sankt Moritz ihop med ett härligt gäng med anknytning till Linköping. Var en riktigt häftig plats med fantastiska vyer och behagligt klimat för träning. Att det dessutom är en klassiskt uppladdningsplats för mästerskapslöpare var inte direkt dåligt för motivationen. 

Har under våren haft en hel del problem med vader och hälsenor. Märks att jag ännu inte fått upp hållfastheten utan blir väldigt sliten när jag kör tuff kvalitetsträning. Detta gjorde att jag inte kunde träna som jag ville utan det blev tyvärr en hel del alternativträning med crosstrainer, vattenlöpning och cykel. 

Förutom att träna besteg vi bergstoppar, badade, besökte Italien samt Lichtenstein. Var välbehövligt att komma iväg och bara kunna koppla av och fokusera på löpningen efter en turbulent vår.

Har trots problemen kunnat springa ett par lopp i juni, ett 3000 m lopp på SAYO och Bauhausgalan 1500 m. Har känt mig stark centralt men benen har inte hållt för tuff löpning på hårt underlag. Resultaten har blivit 8:45 respektive 4:02. Med tanke på att känslan varit dålig och benen inte har varit pigga får det ändå anses som ok. 

Nu ligger fokus på att kunna springa SM i slutet av augusti. Sedan kommer det hända mycket roliga saker under hösten, både på och utanför löparbanorna.