Formbesked

Har under senaste månaden sprungit en del tävlingar på 5 km och 10 km för att få tävlingsrutin inför kommande banlopp och inte minst som ett bra kvalitetspass. Började med Växjöloppet 10 km den första maj, hade stora förhoppningar om att springa snabbt men hade varken en bra dag fysiskt eller mentalt. Passerade mållinjen på 33:02 vilket gav en andraplats. Målsättningen med dagen var att göra en tid under 32 minuter så var riktigt missnöjd med loppet.

Blodomloppet Linköping 2014Veckan efter sprang jag Elimuloppet 5 km i Linköping som är ett välgörenhetslopp för att stödja skolundervisningen i Kenya. Efter några dagar med magsjuka tidigare under veckan var kroppen inte helt återställd. Genomförde passet som ett tröskelpass men räckte ändå för att vinna på 16:19. Den 20:e maj var det dags för Grabbhalvan i Norrköping. Blev en smärtsam upplevelse, öppnade alldeles för hårt! Först Utmed banan i Blodomloppet                               kilometern passerades på 2:52 följt av en 3 km-passering under 9 minuter. Stapplade därefter in i mål som 4:a på 15:50. Målet med tävlingen var att verkligen testa gränserna men hade inte räknat med att tappa så mycket på slutet.

Målgång Blodomloppet Linköping 2014Torsdagen efter Grabbhalvan var det Blodomloppet 5 km i Linköping. Här fick jag det formbesked jag väntat på. Med en mer kontrollerad öppning så blev loppet kontrollerat, med en positiv känsla och stabila kilometerpasseringar på 3:03, 3:03, 3:13, 3:04, 3:06. Loppet var dock längre (5,2 km) än vad som angavs så tiden blev 16:06 med en 5 km-passering på 15:29. Jag vann loppet och fick för första gången springa i mål med kranskulla!

Målgången i Blodomloppet                                  

Kommande vecka väntar Lag-SM-kval med Tjalve då jag ska springa 3000 m hinder. Denna försäsongsperioden har varit den bästa hittills så ska bli intressant att se vad som kan åstadkommas på löparbanorna i sommar!