Träningsläger på Billingen

Mellan den 10 -13 april var jag med studentföreningen LiTHe Syra på ett kort träningsläger i Skövde. Vi var ett femtontal löpare från elit till motionär och var inkvarterade på stugbyn vid campingen uppe på Billingen. Riktigt skönt att komma iväg några dagar och kunna lägga allt fokus på träningen. Kände mig stark under hela lägret och är nöjd med lägret och hela veckans träning. 1510643_677951375574915_3642302525111565019_nEn dos på 15 mil med tre väl genomförda träningspass och ett långpass på 27 km. Känns att jag har nått en högre aerob kapacitet och att återhämtningstiden mellan passen har blivit effektivare.

Jag och några av löparna på lägret efter ett av distanspassen.

Förutom träning och sociala aktiviteter var Mats Erixon (PB 10 000 m, 27.56,56 ) och föreläste för oss samt höll i ett träningspass. Passet påbörjades med löpskolning då han studerade vår teknik, följt av ett kvalitetspass innefattande 8 stycken intervaller med 400 meter snabbare än tröskelfart där vilan var 200 meter i ett tempo långsammare än tröskelfart. Därefter 2 minuters vila följt av 16 minuters tröskel på ett kuperat elljusspår. Inget pass som jag är van vid sen tidigare men kändes helt klart som ett pass som förbättrar förmågan att växla tempo och hålla en fart nära mjölksyratröskeln.

Denna vecka blir den sista tunga veckan innan en lättare återhämtningsvecka följt av tävlingspremiären i Växjöloppet. Ska bli härligt att komma igång och tävla snart!