Mars

Mars har varit en bra träningsmånad. Kroppen har svarat bra på träningen och har i stort sett kunnat träna som jag vill. Har haft en mängd på ca 120 km/vecka inklusive 3 kvalitetspass och ett progressivt långpass på ca 25 km per vecka. Utöver det har jag jobbat med rörligheten för kommande hinderlopp, mycket styrka för bål samt en del explosiv styrka med målsättningen att förbättra min spurtförmåga, som blir viktigt inför sommarens mästerskapslopp. Har även tränat en del banlöpning samt snabba lopp i spikskor för att börja vänja vaderna vid det. De blir ofta väldigt slitna av banlöpningen så måste trappa upp successivt.

2014-03-15 12.07.32Kommer att fortsätta med grundträning under april för att i maj börja släppa upp träningen och påbörja tävlingsförberedande träning för att i juni vara i bra form till bantävlingarna.

Första tävlingen blir Växjöloppet den 1 maj med målsättningen att nå en tid på 31.XX och få ett bra kvitto på att den aeroba förmågan är god inför den mer anaeroba träningen på löparbanorna.

Inför ett av de snabba banpassen i Campushallen med mina nya Nike Matumbo