Personliga rekord och skadekänning

Sedan senaste inlägget har jag kommit igång med bantävlingarna. Först ut var lag-SM kvalet med Tjalve, sprang där 3000 m hinder och tog en andraplats på tiden 9:26,95. Har bara sprungit 3000 m hinder i lagsammanhang tidigare då jag dubblerat så har inte så mycket att jämföra med, men blev personligt rekord och dessutom klubbrekord. Tyckte dock att det var ett dåligt lopp med defensiv löpning och dålig hinderteknik, speciellt vattengravarna där jag landade jämfota. Tankarna efter målgång var att det finns väldigt mycket tid att kapa senare i sommar.

Därefter följde 1500 m på Råslättsspelen, blev 6:a på 4:01,53 med personligt rekord. Kändes bra men märker att jag saknar fart för att springa snabbt, fart är något jag får jobba med senare i sommar. Eftersom fokus ligger på hinder och 5000 m är 1500 m inte prioriterat men alltid bra att kunna ha fart för ett snabbt sistavarv.

SAYO-spelen och 3000 m. Slutade 11:a i A-heatet efter en tuff öppning. 8:38,45 lyder det nya personliga rekordet. Även här borde sub 8:30 vara inom räckhåll med ett väldisponerat lopp.

Folksam Challenge och 3000 m hinder. Riktigt dåligt lopp, var inte alls med mentalt och hade svårt att få till uppvärmningen på grund av en försenad start på 1 timme. Släppte lucka tidigt och kom aldrig in i loppet. 9:34,57 och i stort sett oberörd efter målgång. Första banloppet hittills som inte inneburit personligt rekord.

Vätterspelen och 5000 m. Vinst med 15:23,60 och personligt rekord. Drog från start till mål, kändes bra och kontrollerat. Borde finnas möjlighet för sub 15 i ett lopp med bra motstånd och god dagsform.

VU-spelen och 3000 m hinder. Bröt efter 1800 m på grund av att den vänstra vaden och vristen började smärta. Har känt mig stel och stum de senaste två veckorna och hinderloppet blev för mycket. Ställde därefter in 1500 m loppet och har nu påbörjat rehab för att kunna vara tillbaka i fullt slag i Karlstad den 16 augusti.