Lärdomar inför framtiden

Tänkte lite kort summera bansäsongen som avslutades i Uppsala under gårdagen.

Hade stora förhoppningar inför sommarens bansäsong då våren visade en starkt växande formkurva. Gjorde i slutet av maj och början av juni lopp som visade att med lite formtoppning och tävlingsrutin finns möjlighet att göra riktigt bra tider. Dock så började jag få problem med vristen i slutet av juni och blev tvungen att ställa in ett par tävlingar och fokusera på rehab. Lyckades dock komma till start på SM med en 6:e plats som får ses som säsongens höjdpunkt även om jag inte kunde göra mig själv rättvisa. Då är vi framme vid helgens lopp över 5000 m där jag tvingades bryta på grund av att vristen kollapsade vid 3000 m.

Blev inte den säsong jag trott och hoppats på. Hade velat kunna springa fler lopp och göra dem bättre men tar med mig många lärdomar inför framtiden. Har för första gången fått lite tävlingsrutin och vet hur jag måste förbereda mig inför loppen. Vet även vilka svagheter i kroppen som jag måste jobba vidare med för att tåla hinderlöpningen. I det stora hela missnöjd med säsongen men är motiverad och ser ändå ljust på framtiden. Nu tar jag nya tag och siktar på att vara i min livs form till terräng-SM!