Svenska Mästerskapen

I helgen var jag i Umeå för att göra debut i SM. Vi flög på torsdagen och jag var anmäld på 3000 m hinder på lördagen och 5000 m på söndagen. Eftersom vristen krånglat senaste veckorna var det mycket oklart om tävlingarna skulle kunna genomföras. Tog en hel vilodag under torsdagen för att köra en lätt jogg och flytlopp under fredagen. Vristen kändes ansträngd men ändå så pass bra att jag trodde det skulle fungera. Lördagsmorgonen var det dags för ett sista test innan loppet, fyra kilometers lätt jogg vilket gav beskedet att jag skulle starta. Uppvärmningen kändes helt ok och var riktigt motiverad till att göra ett bra lopp och i bästa fall vara med och kämpa om medaljerna. Innan inmarsch på arenan fick jag dessutom se träningskompisen Staffan spurta till sig ett SM-silver på 1500 m vilket gjorde mig extra taggad. Vid starten kördes några koordinationslopp och någon enstaka hinderpassage. Har inte kunnat löpa hinder i den omfattning jag planerat så tekniken var lite ringrostig. SM 3000 mhStarten gick och jag placerade mig i mitten av fältet med förhoppning om att få en kontrollerad resa.  Första kilometern hade jag svårt att hitta tekniken så onödigt mycket energi gick åt att ta sig över hinderbockarna. Andra kilometern började jag hitta flytet, dock började vristen göra sig påmind efter varje landning vilket gjorde att jag fick släppa en lucka till täten. Ut på tredje kilometern hade jag en betryggande       Från TV-sändningen av loppet                             6:e plats men började bli orolig eftersom vristen började kännas värre och värre. Sista 800 m av loppet var det riktigt kämpigt och jag hade rejält ont. Trots allt tog jag mig i mål med säsongens snabbaste hinderlopp och en 6:e plats. Ett steg i rätt riktning och en viktig erfarenhet inför framtiden. Riktigt kul att springa SM, proffsigt arrangemang så vill ge en stor eloge till Umeå!

Nu är nästa stora mål terräng-SM i Eskilstuna, fram tills dess kommer jag förhoppningsvis springa ett 5000 m lopp på bana samt några 10 km lopp som en del i träningen. Men först och främst ska vristen bli hel och frisk. Mot nya mål!